Egyéb Hírek

Hszi Csin-ping szemleutat tett a délnyugat-kínai Chongqing városban

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkára hétfőn és kedden szemleutat tett a délnyugat-kínai Chongqing városban.

A szemleút első napján Hszi felkeresett egy nemzetközi logisztikai parkot, ahol ismeretet szerzett a nyugat-kínai új nemzetközi szárazföldi kereskedelmi folyosó fejlesztésének felgyorsításáról. A Chongqingi Nemzetközi Logisztikai Csomópont Park a kínai–európai tehervonatok indulási állomása, eddig már felépítették a tervezett területének kétharmadát. A kínai–európai tehervonatok mellett a dél-kínai Guangxi tartományi tengeri kikötőhöz vezető tehervonat, a Chongqing–Manzhouli–Oroszország tehervonat, illetve a Chongqing–Ningbo tehervonat, összesen 62 vonat indul a csomópontból.

Hszi aznap a Xiejiawan lakónegyedben is járt, hogy megszemlélje a városi megújítási projektek végrehajtását és a lakosság jólétének biztosítását. A 20. század 50-90-es években épített lakónegyedben 2022 kezdetén indult a lakás- és környezetmegújítási projekt. Eddig a felújítási munkák 110 ezer négyzetméteren fejeződtek be, lebontottak 43 ezer négyzetméter veszélyes állapotban lévő épületet, és korszerűsítették a lakónegyed 90 ezer négyzetméteres környezetét, jobb lakóhellyé téve 8054 lakos számára.

Kedden Hszi egy digitális városi működési és irányítási központban is járt, ahol megismerkedett az okos város építésével.

2024. 04. 24.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)