Egyéb Hírek

A globális biztonsági kezdeményezés hozzájárul a nemzetközi biztonsági hiány megszüntetéséhez

Két évvel ezelőtt a mai napon Hszi Csin-ping kínai államelnök első alkalommal terjesztette elő a globális biztonsági kezdeményezést a 2022-es Boao Ázsiai Fórumon.

A kezdeményezés kínai bölcsességet nyújt a globális békehiány és a biztonsági dilemma megoldásának. A nemzetközi szakértők szerint Kína a globális biztonsági kezdeményezés végrehajtásával hozzájárul a nemzetközi biztonsági hiány megszüntetéséhez.

Leonyid Szluckij, az orosz Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke: Oroszország fontosnak tartja a Hszi elnök által előterjesztett globális biztonsági kezdeményezést. A nemzetközi helyzet folyamatosan változik, új tartalmat is hozzáadnak a globális biztonsági kezdeményezéshez a végrehajtása során. A globális biztonsági kérdés a békés, biztonságos, stabil és többoldalú világ építésének legfontosabb kérdése. A biztonsági kérdés a világ legtöbb emberének aggodalma is.

Kheir Diabat, a Katari Egyetem nemzetközi tanulmányok professzora: A Hszi elnök által előterjesztett globális biztonsági kezdeményezés a világot erőfeszítésekre szólítja fel a közös biztonság elérése érdekében, a párbeszédet támogatja a konfrontáció ellenében, és hangsúlyozza az emberi sorsközösséggel rendelkező jövő kiépítésének fontosságát. Mi támogatjuk ezt a kezdeményezést.

Dr. José Luis Beas, a Perui Nemzeti Fejlesztési Kutatóközpont elnöke: Mindenki és minden ország biztonságát védenünk kell. A biztonság célja a fejlődés. A Kína által előterjesztett globális biztonsági kezdeményezés több területre is vonatkozik, és segít minden ország fejlődésének előmozdításában.

2024. 04. 24.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)