Egyéb kategória

HKO előadást tartottak az őszi-téli betegségek megelőzéséről és az akupresszúráról Budapesten

2023. november 26-án a CMG támogatásával rendeztek előadást az őszi-téli betegségek megelőzéséről és az akupresszúráról. Az előadást Dr. Wang Lifen tartotta Budapesten kilenc magyar HKO iránt érdeklődőnek.

A háromórás előadás és workshop alatt a résztvevők megismerkedtek az ebben az időszakban gyakori betegségek kezelésében használt meridián pontok helyével és szerepével, a gyakorlatban otthon is alkalmazható technikákat, és életmódbeli tanácsokat sajátítottak el. A doktornő közérthető és érdekes magyarázataival még inkább felkeltette az érdeklődést a hagyományos kínai orvoslás iránt.

Dr. Wang Lifen a kezelések mellett fontosnak tartja a kínai kultúra és orvoslás népszerűsítését, együttműködik a Kínai papucs Facebook-oldallal, HKO témájú videósorozatot készít. A munkája során találkozott a hagyományos kínai gyógyászat mélyebb megismerése iránti igénnyel, emiatt idén júliustól előadásokat kezdett tartani a rendelőjében.

Dr. Wang Lifen a 80-as évek közepén végzett orvosként Kínában, ahol gyermekorvosként és főorvosként dolgozott. 1996 óta Magyarországon dolgozik, jelenleg hagyományos kínai orvosként akupunktúrával és akupresszúrával foglalkozik. Folyamatosan kutatja az Európában előforduló betegségek okait és gyógymódjait. Emellett a Semmelweis Egyetem kínai orvoslás szakán is tanít.

2023. 11. 29.

(China Media Group)

(x)