Kína

Wang Yi a globális fejlődési beszámolóról tartott sajtóértekezleten

Wang Yi kínai államtanácsos és külügyminiszter június 20-án Pekingben videókapcsolaton keresztül részt vett a globális fejlődési beszámolóról tartott sajtóértekezleten, amelyen beszédet is mondott.

Wang Yi leszögezte, hogy a fejlődés az emberi társadalom örök témája. Hszi Csin-ping kínai államfő az ENSZ keretében előterjesztette a globális fejlődésről szóló javaslatát, azon célból, hogy felgyorsítsák a 2030-as fenntartható fejlődés útitervének megvalósítását, és egyúttal egy zöld és egészséges globális fejlődésre törekedjenek.

Wang Yi kifejtette, hogy a globális fejlődési beszámoló Kína, valamint a világ többi országa által elért és hasznosított tapasztalatok alapján nyolc területen terjesztett elő javaslatokat a 2030-as fenntartható fejlődés útitervének megvalósítása érdekében. Ez nemcsak fontos alapokat teremt a különböző országok fejlődésében, de szellemi támogatást is nyújt a globális fejlődés ügyében. A globális fejlődési javaslat a hajtóereje a problémák megoldásának – tette hozzá a kínai államtanácsos.

Wang Yi beszélt arról is, hogy Kína kész az érintett felekkel együttműködve elősegíteni a globális fejlődési javaslat megvalósítását, és kész felgyorsítani a 2030-as fenntartható fejlődés útitervének megvalósítását.

2022. június 21.

(China Media Group)

(x)