Kína

Hszi Csin-ping válaszlevelében bátorítja a kínai hadsereg gyalogsági akadémiájának idei hallgatóit

Hszi Csin-ping kínai államfő nemrégiben válaszolt a kínai hadsereg gyalogsági akadémiája hallgatóinak, és levelében bátorítja őket, hogy járuljanak hozzá egy erős hadsereg megvalósításához.

Hszi Csin-ping államelnök a levelében többek között azt írta, hogy a hallgatók keményen tanultak és gyakoroltak, jó eredményeket értek el, és az egyetemi diplomaosztás után hamarosan katonai táborba mennek, amihez gratulált nekik. Nagy örömét fejezte ki, hogy ezek a fiatalok elhatározták, hogy nehéz és távoli vidékekre mennek, csapatokat képeznek és felkészülnek, továbbá ott teljesítenek, ahol a Pártnak és a népnek a legnagyobb szüksége van rájuk.

Hszi Csin-ping reményét fejezte ki, hogy szilárd meggyőződéssel átfogó gyakorlatokat folytatnak majd, keményen dolgoznak a hadsereg olvasztótégelyében, és hozzájárulnak a katonaság megerősítésének ügyéhez. Hszi Csin-ping kínai államfő nagy jelentőséget tulajdonít a katonai akadémiák oktatásának és a személyi képzéseknek. 2019 májusában is ellátogatott a kínai hadsereg gyalogsági akadémiájára, ahol egyértelmű követelményeket terjesztett elő az oktatással szemben és az oktatás színvonalának emelésére, illetve nagy reményeket fűzött a tanulók fejlődéséhez.

2022. június 21.

(China Media Group)

(x)