Egyéb Hírek

Xi Jinping gondolatai klasszikus idézetekkel című műsorsorozat debütál Magyarországon

Xi Jinping kínai államelnök magyarországi látogatása alkalmából a Xi Jinping gondolatai klasszikus idézetekkel idegen nyelvű verziói című tévéműsor, melyet a China Media Group készített el, május 8-án debütál a magyar közszolgálati televízión.

A Xi Jinping gondolatai klasszikus idézetekkel műsorsorozat debütál a magyar közszolgálati televízión.

A Xi Jinping gondolatai klasszikus idézetekkel idegen nyelvű verziói a magyar közönséget érdeklő témákra koncentrál, amilyen például a közös meggazdagodás, a környezetbarát fejlesztés realizálása Kínában. Az epizódok Xi Jinping kínai államelnök beszédeinek eredeti hangfelvételéből, illetve az azokban hivatkozott klasszikus idézetekből válogatnak, elevenen mutatják be a kínai államelnök politikai bölcsességét és történelmi, kulturális műveltségét, összefoglalják a hagyományos kínai kultúra részeinek az új korszakot befolyásoló értelmét és globális értékét. A műsorok nemzetközi szemszögből mesélik el a klasszikus kínai történeteket és bölcsességeket, s lehetőséget nyújtanak a magyar közönségnek, hogy megismerjék a kínai vezetés kormányzási gondolatait. A két epizód révén a kínai modellű modernizáció kulturális alapjairól és gyümölcsöző eredményeiről tájékozódnak a magyar tévénézők.

Az Amíg az alapvető elveket betartjuk, minden munka rendbe hozható című epizód a klasszikus idézetet beleolvasztó megfejtegetés messzemenő hatású értelmeket tartalmaz. A műsor a CMG tudósítója és külföldi díszvendégek helyszíni látogatásain keresztül mutatja be a 176 millió embernek hasznot hozó, a világ legnagyobb méretű vízelterelési projektjét: a délről északra tartó vízelterelési célkitűzésűkivitelezést (Kína déli részéről vizet terelnek a vízhiányos északi részekre), teljes mértékben betekintést nyújt olyan szisztematikus gondolkodásba és kiváló bölcsességbe, amely szerint egy ügy legfőbb lényegét kell megfogni, és a kulcsfontosságú problémát kell megoldani. A műsor gazdag és mélyreható történelmi gyakorlatokat és gondolati konnotációkat foglal össze.

A Xi Jinping gondolatai klasszikus idézetekkel idegen nyelvű verziói című műsorsorozatot a magyar mainstream médiákban, például az M5-ön, az ATV-ben, a Centrum TV-ben egymást követően sugározzák.

2024. 05. 04.

(China Media Group)

(x)