Egyéb Hírek

Kínai-francia magas szintű fórumot tartottak Párizsban a kulturális cserékről

Hszi Csin-ping kínai államelnök francia látogatása alkalmából a Kínai Közdiplomáciai Szövetség, a China Media Group (CMG) és a Kína párizsi nagykövetség április 30-án Párizsban közösen magas szintű fórumot szervezett a kínai-francia kulturális cserékről. Az eseményen diplomaták, a kínai-francia baráti kapcsolatok képviselői, kormányzati tisztviselők, kutatóintézetek és a média képviselői vettek részt. Shen Haixiong, a CMG elnöke videókapcsolaton keresztül közvetített beszédével köszöntötte a résztvevőket.

Shen emlékeztetett rá, hogy 2024 januárjában Hszi Csin-ping kínai államelnök és Emmanuel Macron francia elnök gratuláló üzenetet küldött egymásnak a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából, és felvázolta a két állam közötti kapcsolatok szép jövőjének tervét. „A két ország közötti folyamatos kulturális cserék elmélyítése fontos szerepet játszik a világ kultúrái közötti kölcsönös tanulásban és a világbéke és a stabilitás fejlődésében” – mondta Shen. Hozzátette, hogy a CMG remek minőségű programokat és rendezvényeket szervezett a 60. évforduló alkalmából, és egy 2000 fős csapatot küld majd Párizsba a nyári olimpia közvetítésére. Emellett – mint mondta – több francia médiummal és szervezettel készítenek közös filmes és televíziós projekteket, továbbá megrendezik a „Pekingtől Párizsig” című médiaeseményt is.

A kínai-francia magas szintű kulturális fórum a politikáról és gazdaságról, a kulturális cserékről, az ifjúsági cserékről, valamint a médiapárbeszédből folytatott eszmecserék összefoglaló eseménye.

2024. 05. 01.

(China Media Group)

(x)