Egyéb Hírek

Hszi Csin-ping Nyugat-Kína fejlődésének fellendítésére szólított fel

Hszi Csin-ping kínai államelnök április 23-án további erőfeszítésekre szólított fel annak érdekében, hogy megkezdődjön Nyugat-Kína fejlődésének új szakasza, amely a jól összehangolt környezetvédelemre, a nagyobb nyitottságra és a magasabb minőségű fejlődésre irányul.

Hszi mindezekről az ország nyugati régiója fejlődésének fellendítéséről szóló szimpóziumon tartott beszédében szólt. Hszi rámutatott, hogy az elmúlt 5 évben a régióban figyelemreméltó eredményeket értek el az ökológiai környezet védelmében és helyreállításában, a minőségi fejlődéshez köthető képesség volumenét észrevehetően emelték, a nyitott gazdasági struktúra gyors ütemben épült, nagymértékben fejlődtek az infrastrukturális létesítmények, az emberek életszínvonala folyamatosan emelkedett, az ország más régióival együtt befejezték a szegénység elleni küzdelmet és beléptek az átfogó jóléti társadalom építésének új szakaszába. A nyugat-kínai régió ugyanakkor még mindig nehézségekkel és kihívásokkal néz szembe – jegyezte meg az államfő.

Hszi hangsúlyozta, hogy a nyugat-kínai térségnek tovább kell fejlesztenie versenyképes és feltörekvő iparágait, miközben fel kell gyorsítania az ipar átalakítását és korszerűsítését.

Hszi arra is kitért, hogy a nyugat-kínai régiónak fokoznia kell a technológiai és ipari innováció integrációját, aktívan be kell vonnia a fiatalokat a technológiai innovációba, el kell sajátítania az alapvető korszerű technológiákat, el kell mélyítenie a kelet-, közép- és nyugat-kínai technológiai együttműködéseket, fel kell gyorsítania a hagyományos iparágak technikai átalakítását, valamint alapiparággá kell tennie a turizmust és más szolgáltató iparágakat.

Hozzátette, hogy magas színvonalú környezeti és ökológiai védelemmel kell támogatni a jó minőségű fejlődést, illetve nagyobb nyitottsággal kell előmozdítani azt. Hszi hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a fejlesztés során biztosítsák és javítsák az emberek megélhetését, életszínvonalát.

2024. április 25.

(China Media Group)

(x)