Egyéb Hírek

Hszi Csin-ping: Kína nagyobb erőfeszítéseket tesz az új energiák magas minőségű fejlesztésére

Február 29-én a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának Politikai Bizottsága kollektív tanulást tartott az új energiákról és a kínai nemzeti energiabiztonságról.

A kollektív tanulás során Hszi Csin-ping kínai államelnök hangsúlyozta, hogy a tiszta energia fejlesztése nemzetközi tendenciává vált a globális klímaváltozás elleni küzdelemben, amelyet követve Kína még nagyobb erőfeszítéseket tesz az új energiák magas minőségű fejlesztésére, garanciát nyújtva az ország korszerűsítésének, és nagyobb hozzájárulást téve egy tiszta és szép világ létrehozásához.

A kínai államelnök elmondta, hogy a kínai újenergia-rendszer gyorsan fejlődött az elmúlt években, erős támogatást nyújtott a gazdaságnak. Azonban kihívásokkal is szembe kell nézni az óriási szükséglet kielégítésekor, a kínálat korlátozásakor a zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású átalakulás során.

Hszi szerint napjainkban sok kínai technológia és berendezés vezető szerepet játszik a világban az új energiák terén, versenyképességük pedig igen erősnek mondható. Kína jelentős előmozdítója lett a világ energetikai átalakulásának, a klímaváltozás elleni küzdelemnek.

A kínai államelnök kérte, hogy ösztönözzék a kulcsfontosságú technológiák kutatását, új technológiával integrálják az ipari korszerűsítést, szélesebb új energiás infrastruktúrát és intelligens átállást alakítsanak ki. Játsszanak vezető szerepet a nemzetközi energetikai kormányzásban, és hozzanak létre egy igazságos globális energiarendszert – fogalmazott Hszi.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2024. március 1.

(x)