Egyéb Hírek

Hszi Csin-ping a formalizmus és a bürokratikus helyzet javítását kérte a KKP magas rangú vezetőitől

Javítsanak a formalizmus és a bürokratikus helyzeten, az önforradalom eszményeit szem előtt tartva mutassanak példát az egyéni felelősség gyakorlásában, közölte Hszi Csin-ping kínai államelnök, amikor a KKP központi bizottsági munkabeszámolókat hallgatott a Kínai Kommunista Párt magas rangú vezetőitől.

A beszélgetés után rámutatott Hszi, hogy idén van a 75. jubileuma Kínai Népköztársaság létrehozásának, ezáltal kulcsfontosságú éve a 14. „ötéves tervnek”. A kínai államelnök kérte, hogy azt a politikai irányt tartsák, hogy a haladást tudják stabilizálni, elmélyítsék a reformot, és konszolidálják a gazdasági fellendülési tendenciát. A nép boldogsága a kormányzás eredménye, kijavítani a formalizmust és a bürokratizmust, csökkenteni a kormány alapvető szintű osztályainak terheléseit. Az önforradalom eszményeit szem előtt tartva ellenezzék a korrupciót, és példát mutassanak az egyéni felelősség gyakorlásában, tette közzé a KKP főtitkára.

A KKP Központi Bizottságának szabályai szerint a KKP KB Politikai Bizottságának tagjainak, Titkárságának titkárának, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának, Állami Tanácsnak, Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület pártcsoportjának tagjainak, a legfelsőbb bíróság és ügyészség pártcsoport titkárainak éves beszámolót kell tenniük a KKP Központi Bizottságának és a Párt főtitkárának.

2024. 02. 27.

(China Media Group – Wang Yuzhe)

(x)