Egyéb Hírek

A CMG filmes és televíziós koprodukciós projekteket indít Franciaországgal

A China Media Group (CMG) kedden Párizsban tartotta az „Együtt a jövő felé – A kínai–francia diplomáciai kapcsolatok 60. évfordulós film- és televíziós koprodukciós projektje” nyitóünnepségét, hogy megvalósítsa a kínai és a francia elnök által az előző csúcstalálkozón elért konszenzust.

Shen Haixiong CMG-elnök, Daniel Brouyère, az International Radio and Television Union főtitkára, Yves Bigot, a TV5MONDE francia televízió elnöke, Jacques Malaterre neves francia dokumentumfilm-rendező, valamint a francia kulturális és művészeti élet neves személyiségei vettek részt az eseményen.

Shen Haixiong rámutatott, hogy a média döntő szerepet játszott a kínai és francia nép közötti kölcsönös megértés és barátság éveiben. „Ma a CMG különböző médiákkal és intézményekkel, köztük a France Télévisions francia nemzeti televízióval együttműködve több filmes és televíziós koprodukciós projektet indított el abban a reményben, hogy ezek a magas színvonalú produkciók erősebb hidat képezhetnek a két nép számára” – mondta Shen.

A CMG elnöke azt is elmondta, hogy a CMG hajlandó megragadni a kínai–francia diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója és a párizsi olimpiai játékok alkalmát, hogy tovább erősítse az együttműködéseket a francia médiaszervezetekkel, hozzájárulva a kínai–francia kapcsolatok hosszú távú stabilitásához és fejlődéséhez.

2023. 10. 25.

(Zhou Huiwen- China Media Group)

(x)