Egyéb Hírek

A CMG együttműködik a párizsi olimpia szervezőbizottságával

Shen Haixiong, a China Media Group (CMG) elnöke és Tony Estanguet, a 2024-es párizsi olimpiai játékok szervezőbizottságának elnöke hétfőn Párizsban együttműködési memorandumot írt alá a két fél nevében, konszenzusra jutva a párizsi olimpiai játékok népszerűsítéséről és speciális tévéműsorok készítéséről.

Shen Haixiong kifejtette, meggyőződése, hogy amikor a gyönyörű és romantikus Párizs egy évszázad után újra olimpiát rendez, csodálatos eseményt hoz majd a világnak.

A 2024-es párizsi olimpiai játékok fő műsorszolgáltatójaként a CMG több mint 2000 fős stábot küld Párizsba a nemzetközi nyilvános televíziós közvetítő jelek előállítására a torna, az asztalitenisz, a tollaslabda és a sziklamászás sportágakra vonatkozóan, a legmagasabb szintű audiovizuális szolgáltatásokat nyújtva az olimpiai események több százmillió nézője számára szerte a világon – mondta Shen.

Estanguet elmondta, hogy a Covid–19 járvány ellenére a pekingi téli olimpiát 2 milliárd ember nézte a CMG közvetítéseinek köszönhetően, ezt Franciaország nagyon csodálta. Estanguet reméli, hogy az együttműködés révén a két fél szélesebb francia és kínai közönséget hoz össze az olimpiai játékok ideje alatt, és előmozdítják a Franciaország és Kína közötti hosszú távú barátságot.

(Zhou Huiwen – China Media Group)

2023. október 24.

(x)