Kína

Peng Liyuan gratuláló beszédet mondott az UNESCO lány- és nőoktatási díjátadó ünnepségén

Az UNESCO 2022-es lány- és nőoktatási díjátadó ünnepségét október 11-én Párizsban tartották meg.

Peng Liyuan őszinte gratulációját fejezte ki a díjátadó ünnepség megvalósulása kapcsán, valamint a kambodzsai és tanzániai díjnyertes intézményeknek.

Peng Liyuan elmondta, hogy a női nem oktatása nemcsak a nők fejlődéséhez kapcsolódik, hanem egyben a világ fenntartható fejlődésének fontos része. Az ENSZ oktatási változásokról szóló legutóbbi csúcstalálkozója kiemelte az oktatás kulcsfontosságú szerepét a nemek közti egyenlőség előmozdításában, és hangsúlyozta a nők szerepének erősítését az oktatás szerepének fontossága révén. Kína mindig is nagy jelentőséget tulajdonított a lányok és nők oktatásának – annak érdekében, hogy aktívabban részt vehessenek a gazdasági és társadalmi fejlődésben.

Peng Liyuan hangsúlyozta: „a lányok és nők oktatásának előmozdítása érdekében az UNESCO különmegbízottjaként szeretnék együttműködni Önökkel, hogy erőt gyűjtsünk, és kitartásunkkal bizalmat teremtsünk, hogy közösen előmozdítsuk a lányok és nők oktatását egy méltányosabb, befogadóbb és minőségibb irány felé, és, hogy hozzájáruljunk a globális fenntartható fejlődés előmozdításához és egy olyan közösség kialakításához, amely az emberiség jövőjét példázza”.

2022. október 12.

(China Media Group)

(x)