Kína

A vidéki tanárok minőségi oktatást biztosítanak a gyerekek számára

Az elmúlt tíz évben Hszi Csin-ping kínai államelnök szívügyeként tekintett az oktatásra, a központi kormány több intézkedést is hozott annak érdekében, hogy magas minőségű taníttatást biztosítson a gyerekek és a fiatalok számára.

2017-ben példának okáért a hegyek között, szegény területen fekvő Zhongyixiang Általános Iskolába érkezett néhány fiatal tanár, akiket kifejezetten olyan vidéki iskolákba képeztek ki, ahol nincs elég pedagógus, és akik a teljes tantervet átadhatják a gyerekeknek. Tang Dapeng volt az egyik ilyen tanár. A legelfoglaltabb időszakában Tang tanár úr négy tantárgyat tanít: angolt, matematikát, testnevelést és tudományt.

„Garantálnunk kell, hogy a gyerekek tanulni járjanak az iskolába, és boldog gyermekkoruk legyen” – ez – amint azt Hszi Csin-ping elmondta a Zhongyixiang Általános Iskolában tett látogatása során – be van vésve a pedagógusok szívébe, hiszen az oktatás megváltoztatja a gyerekeket, a gyerekek pedig a jövőnket változtatják meg.

A kantoni Qixing Általános Iskolában dolgozó Lai Xuanzhi szintén neves tanár, aki testnevelő tanárként több olyan általános iskolás diákot edzett, akik világbajnokok lettek ugrálókötelezésben. 2019-ban az általa vezetett csapat 85 aranyat nyert a Norvégiában rendezett kötélugró világkupán. A vidéki Qixing Általános Iskola diákjait egy ugrókötél „kapcsolja össze” a nagyvilággal.

2022. október 6.

(China Media Group)

(x)