Kína

Kína válogatott vetőmagokkal stabilizálja a jó termést

Idén a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium magas hozamú, betegségeknek ellenálló és alkalmazkodóképes gabona-vetőmagokat választott ki, amelyek terjesztésével stabilizálhatja a jó termést.

Nemrégiben takarították be a nyári gabonát Kínában, ami nagy vizsgája volt a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium által kiválasztott 128 gabona- és olajos vetőmagnak.

Guizhou tartomány Meitan megyéjében a több mint 10 ezer hektáron gyorsan beérett a rizs. A megyében kevés a megművelhető földterület, ezért az egységnyi terméshozam rendkívül fontos. Az idei, új rizsmagnak köszönhetően nemcsak kiváló az egységnyi terméshozam, de 10 nappal korábban is érik be, mint a hagyományos rizs.

Jiangxi tartományban olyan rizsfajtát vetettek, amelynek köszönhetően nem tapasztalható a gabona ledőlése.

A gabonák a növekedésük középső vagy kései szakaszában néha ledőlhetnek, amely jelenség általában nagyon rossz hatással van a betakarításra. Jiangxi tartományban olyan rizsfajtát vetettek, amelynek köszönhetően nem tapasztalható a gabona ledőlése. Az új rizsfajta erősebb, a gyökere is mélyebben van a földben.

Shanxi tartomány a szárazsággal harcolt. Itt a helyi mezőgazdasági hivatal 40 kukoricafajtát vetett, amelyeknek bő a termése és mégis kevesebb vízre van szükségük.

A Kínai Mezőgazdasági Minisztérium által kiadott statisztikai adatok szerint Kínában a gabonák vetőmagjainak több mint 96%-a jó minőségű.

2022. szeptember 9.

(China Media Group)

(x)