Kína

Gratuláló táviratot küldött Hszi Csin-ping a Kínai Kommunista Párt és a Világ Marxista Pártjai Közötti Fórumnak

A marxizmus eszméi nyitott gondolatok, amelyek folyamatosan fejlődnek, és csak lokalizáció és korszerűsítés után virágozhatnak ki – írta Hszi Csin-ping kínai államelnök július 28-án a Kínai Kommunista Párt és a Világ Marxista Pártjai Közötti Fórumnak küldött gratuláló táviratában.

A kínai államelnök hangsúlyozta, hogy valamennyi marxista ország pártjának kutatásaival és közös erőfeszítéseivel a 21. századi marxizmus még mindig új energiát mutat.

Hszi Csin-ping szerint a KKP fenntartja, hogy összekapcsolja a marxizmus alapelemeit Kína konkrét és valódi helyzetével, a kínai hagyományokkal és kultúrával. A KKP folyamatosan „kínaizálja” és korszerűsíti a marxizmust, és határozottan halad a kínai jellegzetességű szocializmus útját követve.

A kínai államelnök szerint a KKP kész arra, hogy a világ valamennyi marxista országának pártjával együtt megerősítse a párbeszédet, a saját országuk helyzetéből kiindulva pontosan ismertesse az időszaki fejlődést, folyamatosan gazdagítsa és fejlessze a marxizmust, és még komolyabb erejét ismertesse meg a marxizmusnak az emberiség sorsközösségének közös építésében.

2022. július 30.

(China Media Group)

(x)