Kína

Hszi Csin-ping az igazságosabb és fenntarthatóbb fejlődést szorgalmazta a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon

Hszi Csin-ping kínai államfő június 17-én videókapcsolaton keresztül részt vett és beszédet mondott a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

Hszi Csin-ping rámutatott, hogy a járványok következtében az ENSZ 2030-as fenntartható fejlődési útitervének végrehajtása komoly kihívásokkal jár. Ebben a helyzetben a nemzetközi közösség még inkább igényli az igazságosabb, fenntarthatóbb és biztonságosabb fejlődési utat. Hszi Csin-ping négy javaslatot vetett fel beszédében.

Az első, hogy teremtsenek kedvező környezetet a fejlődéshez. Tisztelni és támogatni kell a különböző országokat a nemzeti feltételeiknek megfelelő fejlődési úton, emellett növelni szükséges a fejlődő országok szerepét a globális gazdaság kormányzásában.

A második, hogy tökéletesítsék a partnerségi kapcsolatokat, integrálják az együttműködés erőforrásait és platformjait.

A harmadik, hogy segítsék elő a gazdasági globalizáció folyamatát. Meg kell határozni a fejlesztési politikai lépéseket és a nemzetközi szabályokat, fel kell hagyni az egyoldalú szankciókkal és a szélsőséges nyomásgyakorlással; meg kell szünteti a kereskedelmi akadályokat, és fent kell tartani a globális ipari lánc ellátási láncának stabilitását, ezzel biztosítva a világgazdaság fellendülését.

A negyedik, hogy ragaszkodni kell az innovációhoz, tökéletesíteni kell az innovációs szabályokat és a rendszerkörnyezetet, meg kell szüntetni a különféle innovációs elemek áramlásának akadályozó tényezőit, valamint el kell mélyíteni az innovációval összefüggő cserekapcsolatokat és együttműködéseket.

A 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülése június 17-én Szentpéterváron vette kezdetét. Ezen részt vett Vlagyimir Putyin orosz, Abdel Fattah Sisi egyiptomi és Mihail Tokajev kazah elnök is.

2022. június 18.

(China Media Group)

(x)