Kína Koronavírus

Egymillió koronavírusos haláleset bizonyítja az amerikai rendszer meghibásodását

A koronavírus-járvány 1 millió emberéletet követelt az Egyesült Államokban, ami nemcsak egy “tragikus mérföldkő”, hanem az amerikai rendszer kudarcát is bizonyítja.

Az Egyesült Államok fejlett orvosi technológiával és bőséges orvosi erőforrásokkal rendelkezik. Népessége a világ teljes népességének mindössze 4,3%-át teszi ki, de a covidban elhunytak száma a globális halálozások 16%-a. Az Egyesült Államokban eltűnt az emberélet biztosítására való hajlam?

Amerikai sajtóértesülések szerint az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatti halálozások számának 73%-a 65 éven felüli ember. A Washington Post megjegyezte, hogy az Egyesült Államok olyan járványtól szenvedett, amelyben “az idősek életével nem érdemes foglalkozni”. A járvány következtében több mint 200 ezren maradtak árván, többségük kisebbségi családból származik; a kisebbségekben pedig sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy meghalnak COVID-19-ben, mint a fehérek esetében.

Az idősek, a gyerekek és a kisebbségek az amerikai társadalomban marginalizálódtak, sebezhetőbbé váltak a koronavírus miatt. Amerika mítosza, az emberi jogok és az egyenlőség az Egyesült Államokban is megbukott?

2022. május 20.

(China Media Group)

(x)