Kína

Több érdekesség is látható lesz a 2022-es tavaszünnepi művészeti előadásban

A CMG a 2022-es tavaszünnepi művészeti előadásról szóló sajtóértekezletet tartott január 27-én Pekingben. Az eseményen az illetékesek tájékoztattak az idei előadás különlegességeiről.

A 2022-es tavaszünnepi művészeti előadás a különböző csúcstechnológiákat felhasználva továbbra is népszerűsíti az „5G+4K/8K+AI” technológiát. Az előadás a CMG médiatechnológiáit bemutató színpada lett.  

Jelentések szerint a 8K HDTV jelenleg a világ legmagasabb színvonalú TV-készüléke. A CMG hatékonyan részt vett a magas színvonal kidolgozásában és zökkenőmentesen segítette a folyamat végrehajtását is. A 2022-es tavaszünnepi művészeti előadást a CCTV-8K HDTV csatornán közvetítik majd élőben.     

Emellett az idei tavaszünnepi művészeti előadás első ízben használ LED képernyőkből álló 720 fokos, lekerekített színpadot, amely lecsökkenti a művészek és a nézők közötti távolságot. A körülbelül 4300 négyzetméteres LED képernyők még jobb élményt nyújtanak a helyszíni nézőknek.

Az idei előadás rendkívül szorosan kapcsolódik korszakunk fejlődési tendenciájához, ugyanakkor erős újévi hangulattal is szórakoztatja a nézőket. Az előadás főleg szöveges programokból, énekes és táncos produkciókból, bűvészbemutatókból és operarészletekből áll.

Idén van a tavaszünnepi művészeti előadás 40. évfordulója, amely már a kínaiak nélkülözhetetlen gálájának számít szilveszterkor. Január 31-én a hagyományos kínai szilveszter alkalmából az előadást több médiaplatform közvetíti. A CGTN alá tartozó angol, spanyol, francia, arab és orosz nyelvű TV-csatornán és további 44 nyelvű médiaplatformon közvetítik az előadást. Ennek köszönhetően a világ 170 országának és térségének nézői gyönyörködhetnek majd a gálában.  

Január 31-én, a tavaszünnep előestéjén Önök is tekintsék meg a 2022-es tigrisév tavaszünnepi művészeti előadását!

2022. január 28.

(China Media Group)

(x)