Thomas Schanz lett az év szakácsa Németországban a Gault és Millau étteremkalauza csütörtökön bemutatott friss kiadása szerint.
A rajnavidék-pfalzi Piesport kisvárosban működő Restaurant Schanz a lehetséges húszból 19 pontot ért el a pontozásos értékelésben, az étterem vezetőjét az év szakácsának választották.
“A nagyvárosoktól távol a szerény, tartózkodó Thomas Schanz a régi vendéglőt szép csendben az ország egyik legjobb éttermévé változtatta” – közölték az étteremkritikusok a csütörtöki online gálán.
Az év szakácsának nem ez az első kitüntetése, a konkurens Michelin étteremkalauztól két csillagot kapott. Schanz ínyenc francia konyhát visz, amelyet helyi termékekkel kombinál. Étlapján szerepel többek között libamájszelet paradicsom-meggy savanyúsággal vagy bretagne-i homárfrikasszé.
A 2021-es Gault és Millau mintegy ezer németországi éttermet ajánl, közülük is kiemelik az 500 legjobbat – közölte a kalauzt kiadó Burda Verlag. A könyvbe idén több mint 60 új vendéglőt vettek fel.
2020. november 29.
(MTI/dpa)